Je ziet het overal: als ondernemer is het belangrijk om online zichtbaar te zijn. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk?

1 Je bereikt een veel groter publiek

Door online zichtbaar te zijn bereik je een veel groter publiek. Het internet verbindt miljarden mensen over de hele wereld met elkaar. Dit is natuurlijk niet perse nodig als je een winkel om de hoek hebt, maar ook dan kan online zichtbaarheid je helpen om klanten te bereiken die anders misschien nooit van je gehoord zouden hebben.

2 Je wordt betrouwbaarder

Mensen vertrouwen bedrijven die ze online kunnen opzoeken en bekijken. Als je een strakke website hebt, actief bent op social media en goede reviews krijgt, zien klanten je als een betrouwbare optie.

3 Je kan meer betrokkenheid creëren

Door regelmatig te posten op social media, blogs te schrijven of nieuwsbrieven te versturen, bouw je een band op met je klanten. Als je actief reageert op vragen en opmerkingen, laat je zien dat je om ze geeft en snap je beter wat ze willen.

4 Je valt op tussen je concurrenten

De markt is vaak vol met andere bedrijven die hetzelfde doen als jij. Door op te vallen met goede content, je expertise te laten zien en met je doelgroep in gesprek te gaan, kan je jezelf neerzetten als de go-to persoon in jouw vakgebied.

5 Je kan slimmer adverteren

Online marketing kan vaak goedkoper en effectiever zijn dan de traditionele manieren. Met dingen zoals social media ads, SEO en e-mailmarketing kan je gerichter adverteren en beter zien wat werkt en wat niet.

6 Je kan meer leren over je klanten

Je hoeft natuurlijk niet direct te adverteren om te zien wat wel en niet werkt voor jouw doelgroep. Via de statistieken kan krijg je ook heel veel informatie. Dit kan bijvoorbeeld met tools zoals Google Analytics maar ook via de social media kanalen die je gebruikt kan je statistieken over jouw volgers en content inzien. Zo kan je beter begrijpen wat mensen doen op je social media kanalen of website en welke content het beste aanslaat. Zo kan je steeds slimmer worden in hoe je je business runt.

Kortom, als je ondernemer bent, is online zichtbaarheid geen luxe meer, maar een must. Het vergroot je bereik, versterkt je geloofwaardigheid, onderscheidt je van de rest en helpt je om beter in te spelen op de wensen van je klanten. Dus, als je nog niet online aanwezig bent, wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Heb je hier hulp bij nodig? Bijvoorbeeld met het maken van een website of het opzetten of bijhouden van social media kanalen voor jouw bedrijf? Ik ben Virtual Assistant en ik kan je helpen met online zichtbaar worden. Neem dan gerust contact met mij op en dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen!

Mijn naam is Renée Lindenburg en ik ben Virtual Assistant en heb hiermee mijn eigen bedrijf Buro Varé. Het is altijd al mijn droom geweest om te ondernemen en ik vind het leuk om mensen te helpen en dat kan ik nu combineren! Als Virtual Assistant help ik je graag met het creëren van een mooie en duidelijke website voor je bedrijf of het opzetten en bijhouden van je social media kanalen. Ook kan ik de klantenservice verzorgen, zodat jij kan focussen op jouw diensten!

Chat openen
1
Welkom bij Buro Varé! Kan ik je ergens mee helpen?